• workshop jelle kuiper
  • Jelle Kuiper Trouw

Workshops

Workshops en Regie

Jelle geeft diverse workshops en trainingen, waarbij creativiteit en teambuilding centraal staan. Zijn ervaring als theaterdocent en regisseur bij onder andere het Koorenhuis (centrum voor kunstzinnige vorming in Den Haag) en op de Amsterdamse Theater Academie komen hier goed van pas. In overleg met de klant zijn verschillende varianten mogelijk.

Naast de workshops die Jelle geeft, regisseert hij ook graag. Hij begeleidt cabaretiers en theatergroepen, zowel professionals als amateurs.

Improvisatietheater workshop

Een workshop waarbij de communicatie binnen een team centraal staat. In deze workshop wordt gebruik gemaakt van improvisatietheater. Juist op het toneel moet men goed naar elkaar luisteren en helder communiceren. Aan de hand van leuke improvisatieoefeningen komt het gesprek over deze onderwerpen op een luchtige manier aan de orde. Naast een leerzame workshop wordt er ook veel gelachen.

De klaag- en succesmuur

De klaag- en succesmuur is een effectief instrument om er achter te komen wat er bij medewerkers leeft, en om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken.

In een ruimte worden een klaag- en succesmuur neergezet, waar groepjes medewerkers naar hartelust kunnen klagen en successen kunnen delen. Er ontstaat in de groepjes een actieve discussie over het werk en hoe het anders kan of moet. Alle klachten en successen worden onder begeleiding van Jelle plenair op de klaag- of succesmuur geplakt. Op deze manier wordt visueel gemaakt welke problemen er zijn en wat er leeft binnen de organisatie. De humoristische begeleiding zorgt voor een openhartige sfeer.  

Videoworkshop

De videoworkshop is ontwikkeld om medewerkers op een ontspannen manier te laten "spelen" met abstracte onderwerpen die leven binnen een organisatie, of om beslissingen van het management te vertalen naar de werkvloer. Hoe kan dat beter dan het de collega`s  het zelf aan elkaar te laten uitleggen in een videoclip?

Voorbeeld: de directie van een groot bedrijf heeft cultuurwaarden vastgesteld en wil dat die gaan leven bij de medewerkers. Tijdens de videoworkshop gaan medewerkers in groepjes een filmpje maken over een van de cultuurwaarden, bijvoorbeeld: "afspraak is afspraak". Ze kiezen zelf de vorm: een slapstick, een nieuwsuitzending of bijvoorbeeld een detective. Een professionele editor maakt van de filmpjes een mooie `clip" van een paar minuten. Compleet met muziek en natuurlijk bloopers! Als de filmpjes klaar zijn kunnen ze op een later moment met alle collega`s bekeken worden. Reken maar dat er gelachen wordt en dat er gelijk weer een mooie aanleiding is om over het thema te spreken.

Contact